De Kraamweek

De kraamtijd is een tijd vol nieuwe ervaringen. Je maakt kennis met je baby, er komt kraamvisite en je moet herstellen van de bevalling.

Bij een thuisbevalling ondersteun ik jou en assisteer ik de verloskundige waar nodig is. Eventueel ook bij een poliklinische bevalling (in het Dijklander ziekenhuis).                        Zodra jullie in de avond of nacht naar huis gaan en het is je eerste kindje dan kom ik naar je toe om een opstart te doen. Bij een 2e of 3e de kindje kan ik je ook in de avond of nacht telefonisch instructies geven. Zo’n kleintje in huis brengt veel veranderingen met zich mee.

Natuurlijk zorg ik tijdens de kraamweek voor een goede verzorging van jou en je kindje, de dagelijkse controles en ondersteunende (huishoudelijke) taken. Ik zorg voor rust en regelmaat en leer hoe je jouw baby verzorgt. Ik geef je voorlichting, advies, tips en ondersteuning waar dat mogelijk is.

De kraamweek stem ik af op jouw wensen en gewoontes, met respect voor geloof en tradities. Ik ga uit van de gezinssituatie en de persoonlijke omgang met jou en je gezin is erg belangrijk. Grote broertjes en/of zusjes betrek ik ook bij de verzorging. De gehele kraamtijd bestaat uit 8 dagen, maar door onvoorziene omstandigheden kan door de verloskundige een negende en tiende dag bijgetekend worden.Wat ik zoal doe als kraamverzorgende zijn:

  • Verzorging en controle van moeder en kind.
  • Voorlichting, raad en advies over alles wat er in de kraamweek voorbij komt.
  • Observeren en tijdig signaleren van het welzijn bij moeder en kind.
  • Zorgen voor veiligheid en hygiëne.
  • Huishoudelijke taken, die samenhangen met de zorg voor het gezin.
  • Ik creëer rust en regelmaat.